Световният номер 2 Яник Синер е следващият съперник на Григор Димитров, който се класира за първи път на 1/4-финалите на "Ролан Гарос". Италианецът обърна представителя на домакините Корентен Моте след 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури сблъсък с най-добрия български тенисист.

Моте стартира с пробив, защити го и направи още един, с което поведе с 3:0 в първия сет. Той спечели и четвъртия гейм, а после направи и трети пробив за 5:0. Едва в този момент Яник Синер се окопити и върна един пробив, но после двамата размениха по един гейм, за да може Моте да поведе в мача.

Вторият сет започна с пробив на Моте, което ентусиазира публиката на централния корт в Париж. Радостта им обаче трая кратко, защото Синер върна пробива, а след това направи нов за 4:2 и спечели сета с 6:3.

Третият сет започна с пробив, но този път на Яник Синер. Той направи още един такъв за 4:1, като само трябваше да завърши започнатото и да затвори частта с 6:2 и да обърне мача.

Последната четвърта част започна отново с пробив на Синер, който поведе с 1:0, а след това спечели сервирането си за 2:0. След размяна на по един гейм се стигна до втори пробив за Синер, който поведе с 4:1. Французинът бе близо до връщане на един от пробивите в шестия гейм, но Синер се справи, обърна и спечели за 5:1, а след това затвори мача при първия си мачбол за 6:1.

Във вторник предстои мач №5 между Григор Димитров и Яник Синер. До момента българинът има една победа над италианеца - при първата им среща в Рим. Двубоят в Париж ще e повторение на финала на Мастърса в Маями по-рано през годината, когато Синер победи категорично - 6:3, 6:1.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК