"Нова Броудкастинг Груп" придоби правата за излъчване на престижния тенис турнир от сериите ATP 250 "София Оупън". Надпреварата, на която БЛИЦ е медиен партньор, ще се проведе от 3 до 10 февруари 2019 г. и за втора поредна година ще допълва богатото спортно съдържание на каналите от пакетa DIEMA XTRA. 

Двубоите ще бъдат достъпни и в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. "Нова Броудкастинг Груп" ще бъде и ексклузивен медиен партньор на турнира, в който участие са потвърдили седем играчи от топ 30 в световната ранглиста, както и бившият №3 в света Стан Вавринка.

“С придобиването на правата за излъчване на "София Оупън" отново ще дадем възможност на зрителите на DIEMA XTRA да преживеят емоциите от едно от най-значимите спортни събития, което се провежда в България през 2019 г. Удовлетворени и щастливи сме, че изпълняваме обещанието да обогатяваме и разнообразяваме ексклузивното спортно съдържание на всички платформи“, коментира Николай Андреев, главен финансов директор на "Нова Броудкастинг Груп", отговарящ за спорта.

"Радваме се, че DIEMA XTRA, част от "Нова Броудкастинг Груп", е част и от нашия отбор. Поздравявам ги, че дават възможност на зрители си да гледат един от най-силните турнири от сериите ATP 250, може би най-силния за 2019 г. - "София Оупън". Участие е потвърдил носителят на три титли от "Големия шлем", бившият номер 3 в света Стан Вавринка, както и седем играчи от Топ 30 в света, но може да очакваме и още изненади за българската публика", заяви Горан Джокович, турнирен директор на "София Оупън".

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в надпреварата се включват още нашумелите млади звезда Стефанос Циципас (№15 в световната ранглиста) и Данийл Медведев (№16 в световната ранглиста). В турнира ще играят шампионът от последния Мастърс 1000 турнир за 2018 г. и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов, №21 Николоз Басилашвили, №24 Роберто Баутиста Агут, №28 Фернандо Вердаско и №29 Гаел Монфис. С „уайлд кард” пред собствена публика в основната схема ще се представят и българските надежди Димитър Кузманов и Адриан Андреев.