Сед като стана ясно, че най-добрият български тенисист Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус, финалът на турнира от мини тура Adria Tour в Задар беше отменен. Днес приключи груповата фаза и оставаше да се изиграе само мачът за трофея между световния №1 Новак Джокович и Андрей Рубльов, но организаторите отмениха срещата.

„Положителният тест на Григор Димитров бе потвърден в Монако. Като предпазна мярка и да защитим здравето на всички участници и зрители, от Адриа тур решихме да отменим големия финал, който трябваше да се състои тази вечер, както и планирания концерт след него“, съобщиха организаторите.

„Хората, участващи в организацията на турнира, които са били в контакт с Григор, нямат симптоми. Ние обаче сме в тесен контакт със здравните власти, за да гарантираме, че тази вечер всички хора, които са били в контакт с Григор Димитров, ще бъдат тествани“, добавиха още от пресслужбата на Adria Tour.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Гришо участва в откриващия двубой в Хърватия, като отстъпи на Борна Чорич. Още по време на срещата българинът изпитваше дискомфорт, като след последната точка превантивно отказа да се здрависа с опонента си и със съдията.

По-късно в събота Димитров обяви, че се е почувствал болен и ще пропусне останалите си двубои. Първата ракета на България игра и в първата надпревара от тура на Джокович, която се проведе в Белград. Там участие взеха Доминик Тийм, Александър Зверев, Душан Лайович, Виктор Троицки, Филип Краинович, Дамир Джумхур и квалификанта Никола Милевойевич.

Тази седмица в Задар участваха Борна Чорич, Марин Чилич, Андрей Рубльов, както и по-ниско ранкираните Сердарусич, Кръстин и Петрович.

Засега не е ясно дали ще бъдат отменени следващите турнири от мини турнира.