Григор Димитров е дал положителен тест за коронавирус. Това съобщи самият той в социалната мрежа "Инстаграм", където позира с предпазна маска от Монако, където живее.

"Здравейте всички, искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID-19 в Монако беше положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави", написа Гришо.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че преди дни Григор Димитров беше на турнир в Белград, където той и останалите тенисисти предизвикаха скандал с поведението си на неспазване на мерките за сигурност по време на пандемията от COVID-19, завършило с шумен купон в местна дискотека и най-вероятно там е пипнал заразата.

Ден по-късно сръбските медии алармираха, че домакинът на проявата Новак Джокович е възможен преносител на вируса. След това Димитров се прибра за няколко дни в Хасково, но не показа симптоми.

Вчера Гришо игра на турнира в Задар (Хърватия), но се отказа заради висока температура след първия мач, а след това обясни, че просто е преуморен, за да дойде признанието му тази вечер.