Григор Димитров ще играе с Роберто Карбайес Баеня утре на корт “Симон Матьо” в Париж. Срещата между българина и испанеца е трета в програмата на корта за деня и би трябвало да стартира в късния съботен следобед около 17:00 часа българско време.

В първия двубой на този корт един срещу друг ще се изправят южноафриканецът Кевин Андерсън и руснакът Андрей Рубльов, а след това предстои мач от женската схема между французойката Клара Бурел и китайката Шуай Жанг.

Гришо стартира в Париж с чиста победа срещу представителя на домакините Грегоар Барер (6:3, 6:2, 6:2). След това Димитров победи словака Андрей Мартин с 3-0 (6:4, 7:6, 6:1) в среща от втория кръг, а Роберто Карбайес Беня изненадващо успя да победи канадеца Денис Шаповалов с 3-2 (7:5, 6:7, 6:3, 3:6, 8:6) в мач, продължил почти пет часа.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Не е изключено срещата на Гришо да бъде повлияна от атмосферните условия, след като прогнозата за времето във френската столица е да започне да вали дъжд около 17:00 часа следобед и да продължи до ранните часове на следващия ден. Ако наистина вали, има възможност мачът на най-добрия български тенисист да бъде доигран или дори да започне в неделя.

Програмата за четвъртък на корт „Симон Матийо“ (начало 12:00 часа):

1. Кевин Андерсън - Андрей Рубльов

2. Клара Бурел - Шуай Женг

3. Роберто Карбайес Баеня - ГРИГОР ДИМИТРОВ

4. Паула Бадоса - Елена Остапенко