Григор Димитров победи словака Андрей Мартин с 3-0 (6:4, 7:6, 6:1) за 2:17 часа в среща от втория кръг на "Ролан Гарос", която беше първи сблъсък между двамата и в следващия кръг българинът ще срещне Роберто Карбайес Баеня, който елиминира Денис Шаповалов.

Мачът започна добре за Григор и той поведе с 40:0 при сервис на съперника, но пропиля три брейк пойнта и загуби гейма. Димитров взе подаването си за 1:1 в маратонски гейм, в който съперникът му на два пъти пропусна възможността за пробив. След това играта тръгна гейм за гейм, а всеки печелеше сервис геймовете си, без да дава възможности за пробив. Гришо пръв получи такава в седмия гейм и успя да направи желания пробив за 4:3, а след това го затвърди за 5:3. Димитров поведе с 30:0 в деветия гейм, но Мартин се справи и намали резултата до 4:5. Тогава словакът си повярва и получи възможност за пробив, но Григор не позволи изненада и си взе сета с 6:4 за 47 минути на корта.

И двамата стартираха безапелационно втория сет със сервис геймове на нула. Григор обаче се пропука и допусна пробив за първи път в мача за 1:3, а след това Мартин затвърди постигнатото за 4:1. Димитров отвърна на предизвикателството и стигна до 2:4 с гейм на нула. Григор стигна до брейк пойнт в седмия гейм и от втория опит направи пробив за 3:4, а добрата игра на българина продължи с гейм на нула за 4:4 на собствен сервис. Словакът отново поведе за 5:4 след няколко грешки на Димитров, но българинът доведе нещата до 5:5 с гейм на нула. Андрей Мартин поведе с 6:5 в края на сета, но Григор стигна до тайбрек. В тайбрека Григор поведе с 2:0, Мартин го обърна за 3:2, но българинът стигна до 3:3 при смяната на полетата. Димитров поведе с 5:3, но словакът успя да стигне до равенството. Гришо обаче показа класа и по-здрави нерви в края и спечели тайбрека със 7:5.

Българинът тръгна колебливо в третия сет и допусна съперникът му да получи възможност за пробив, но въпреки това си взе подаването за 1:0. Григор стигна до пробив за 2:0, а след това имаше възможност да поведе с 3:0 при свой сервис и окончателно да отчая съперника си, но допусна връщане на пробива и Мартин намали изоставането си (1:2). Димитров обаче записа втори пореден пробив за 3:1, а след това го затвърди за 4:1. Гришо продължи зрелищното си представяне и поведе с 5:1, записвайки трети пореден пробив в третия сет, а след това сложи точка на спора с 6:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)