Цветана Пиронкова ще изиграе двубоя си от третия кръг на „Ролан Гарос" срещу чехкинята Барбора Крейчикова в петък. Организаторите на Откритото първенство на Франция по тенис поставиха срещата да бъде от програмата на корт №7, с вероятен начален час около 16:00 българско време.

Преди мача на Цвети трябва да се изиграе среща от схемата на двойки, както и такава от програмата при мъжете - Педро Мартинес (Испания) - Себастиан Корда (САЩ). Ако не вали, вероятно двубоят на Пиронкова с Крейчикова ще започне около 16 часа.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Припомняме, че Цвети се класира в третия кръг без игра заради отказа на Серина Уилямс, която обяви оттеглянето си от "Ролан Гарос" поради контузия. Преди това Пиронкова елиминира Андреа Петкович с 6:3, 6:3.

До момента Пиронкова и Крейчикова не са се срещали в официален двубой.

Чехкинята е на 24 години, няма спечелена титла на единично в Тура. В момента е №114 в световната ранглиста, където върховото ѝ постижение е 112-ата позиция.

Крейчикова е специалист в играта на двойки, където има 6 трофея и е бивша водачка в ранглистата. 

Победителката от мача утре ще се класира за 1/8-финалите, където ще срещне Ана Каролина Шмиедлова (Словакия) или Надя Подороска (Аржентина). Шмиедлова хвърли две бомби до момента, елиминирайки Винъс Уилямс и Виктория Азаренка.