ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Григор Димитров загуби с 6:7 (7:9), 3:6, 4:6 срещу Новак Джокович в среща от 1/16-финалите на Australian Open, продължил малко повече от три часа. Така българинът записа десето поражение в единадесет битки със сърбина, като последната му победа е преди десет години.

Джокович игра с проблем в крака, заради което забави днешната си тренировка и на няколко пъти използва медицинска помощ срещу българина. В следващия кръг бившият №1 ще играе срещу Алекс Де Минор (Австралия).

За да стигне до мача с Джокович, Гришо победи друг сърбин - Ласло Джере (6:3, 6:2, 6:0), докато днешният му опонент се справи с французина Енцо Куако 6:1, 5:7 (5:7), 6:2, 6:0.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

ПЪРВИ СЕТ:
Сърбинът започна мача с ранен  пробив още в първия гейм, след което затвърди постигнатото при свой сервис за 2:0. Гришо успя да вземе първи гейм при свое подаване, но сърбинът стори същото за 3:1. Българинът имаше колебания в петия сет и след като поведе, допусна равенство за 40:40, но въпреки това направи резултата 3:2.

Бившият №1 обаче заложи на агресията и взе подаването си на нула - 4:2. Димитров запази разликата с гейм при свой сервис за 4:3. Гришо поведе с 15:0 в следващия гейм при сервис на съперника, но Джокович все своето за 5:3. Деветият гейм бе най-дългият от началото на срещата, а в него Гришо се измъкна от три възможности за пробив за съперника и доведе сета до 5:4. Добрата игра на българина доведе до аванс 30:0 при сервис на Джокович, което доведе до пробив за българина и равенство 5:5.

Това обаче не беше всичко от българина и той поведе с 6:5. Преди изпълнението на първия си сервис Джокович получи предупреждение за бавене на играта и размени реплики със съдията. Гришо пропиля златна възможност да поведе в сетовете при 6:5 и 30:0 в своя полза, но след два спасени сет пойнта, сърбинът доведе мача до тайбрек (6:6). 

Там сърбинът поведе с 4:1, но Григор доведе нещата до 5:5, след което и до 6:6. Гришо поведе със 7:6, но Джокович изравни и дръпна с 8:7, след което приключи всичко с 9:7. В паузата Джокович потърси лекарска помощ заради проблема с левия край, който го мъчи от няколко дни.

ВТОРИ СЕТ:
Втората част започна със сервис гейм в полза на Джокович (1:0), след което Григор изравни при свое подаване (1:1). Сърбинът поведе с 2:1 и изпусна три възможности за пробив в дълъг четвърти гейм, но все пак Димитров се измъкна и изравни за 2:2. Джокович поведе с 3:2, след което проби българина за 4:2. Бившият №1 в света се доближи на гейм от успеха в сета след 5:2 при свой сервис. Димитров доведе сета до 5:3, но Джокович поведе с 40:0 и не изпусна събитията от контрол за крайното 6:3.

ТРЕТИ СЕТ:
Третият сет започна с пробив за Джокович, а Григор пропиля два брейк пойнта във втория, за да изостане с 0:2. Григор тотално се пречупи в третия сет и допусна нов пробив за 0:3. Гришо временно върна интригата за 1:3, но беше пробит на нула за 4:1 в полза на сърбина. В шестия гейм българинът продължи да мъчи контузения Джокович и сърбинът допусна пробив за 2:4, след което българинът върна интригата за 3:4. Джокович се доближи на гейм от победата (5:3), но българинът отново скъси дистанцията (5:4). Бившият №1 сложи точка на спора с 6:4 в сета,

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК




снимки: Getty Images / Guliver