ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се размина с титлата в турнира АТР 250 в Женева. Българинът записа поражение на финала от чилиеца Николас Джари с 6:7(1), 1:6. Мачът продължи 1 час и 36 минути.

Така Димитров не успя да завоюва девета титла в кариерата си и първа от повече от 5 години насам. За последно Димитров игра финал в Тура на АТП през февруари 2018 година в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер в два сета.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Поставеният под №4 в схемата Димитров и Джари си размениха по един пробив в първия сет преди да се стигне до тайбрек. В него чилиецът, който е 54-ти в световната ранглиста, беше безапелационен и даде само една точка на българина.

Поражението в тайбрека видимо разколеба Григор, който отстъпи в първите пет гейма на втория сет. Българинът успя да вземе един гейм и намали на 1:5, но след това Джари спечели мача на собствен сервис - 6:1.

Въпреки поражението, Димитров си гарантира завръщане в топ 30 на световната ранглиста.

Турнирът в Женева бе последна проверка преди започващия в неделя "Ролан Гарос". Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов.

Това беше втори мач между двамата, като Джари (№54 в световната ранглиста) спечели и първата им среща - на турнира в Барселона през 2019 г. Тогава на осминафиналите чилиецът елиминира Григор след 2:6, 6:4, 7:6(2). 

Гришо за трети път игра финал на клей, като в Букурещ през 2014 г. спечели единствената си до момента титла на тази настилка - след успех над Лукаш Росол със 7:6(2), 6:1. През 2016 г. в Истанбул българинът загуби трофея след поражение от Диего Шварцман - 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6.

НИКОЛАС ДЖАРИ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 2:0 сета (7:6(1), 6:1)

ПЪРВИ СЕТ
Финалът започна със сервис гейм на Гришо, който той успя да спечели без проблем. В него Димитров даде само точка на съперника. Джари имаше затруднения още в първия си сервис гейм, като Григор стигна до две точки за пробив, но чилиецът ги отрази и успя да спечели подаването си. Димитров обаче не успя да неутрализира брейк точка на чилиеца и така поведе с 2:1 гейма, а след това затвърди пробива си - 3:1. 

Джари продължи без проблем да взима сервис геймовете си и поведе с 4:2. В осмия гейм Григор дръпна с 30:0 на сервис на съперника, който обаче изравни, а след това поведе, но след ново равенство хасковлията стигна до брейк точка. Стигна се до ново равенство, но две двойни грешки позволиха на Григор да върне пробива. Давайки само точка на чилиеца Димитров го затвърди. Джари отговори с гейм на нула, за да изравни до 5:5. След размяна на сервис геймове се стигна до тайбрек. В него Григор взе само една точка и първият сет беше спечелен от Джари. 

ВТОРИ СЕТ
Чилиецът започна втората част с лесен сервис гейм. Джари поведе с 2:0, след като спечели подаването на Димитров още при първия му сервис. С гейм на нула Джари дръпна с 3:0. Чилиецът стигна два пъти до възможност за пробив в четвъртия гейм и при втората успя - 4:0. Джари продължи наказателната си акция, печелейки и петия гейм - 5:0. Григор не позволи да му бъде "вързан геврек" и спечели следващия си гейм на нула. Джари спечели финала след гейм на нула - 6:1. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!