Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва утре участието си на турнира във Виена от категория АТР 250. Мачът на българина е първи от програмата на централния корт в сряда (23 октомври).

33-годишният Димитров излиза срещу китаеца Джиджън Джан в 15 часа българско време. Хубавото в случая е, че няма да има забавяне, защото турнирът е в зала и преди българо-китайския мач няма други събития.

Григор, който вече е №9 в световната ранглиста падна на финала в Стокхолм в неделя, докато Джан е в серия от четири поредни загуби.

Българинът е поставен под №3 в турнира във Виена и при успех утре ще играе във втория кръг срещу Фабиан Марожан или Томас Махач.

Гришо продължава да се опитва да се класира за Финалите на АТР, а задачата му никак не е лесна и минава през силни рейдове във Виена, Париж и дори евентуално в седмицата преди Торино, когато се провеждат турнири в Белград и Метц. В момента Григор е на 11-ото място в класацията за 2024 г. с 3100 точки, а пред него са Томи Пол с 3135, Алекс де Минор с 3355 и Андрей Рубльов с 3660 на заветната осма позиция.