Цветана Пиронкова и Винъс Уилямс се срещат за втора поредна година на “Уимбълдън”. Този път мачът им е от четвъртия кръг на турнира и ще се играе днес след 17.30 часа на централния корт. Миналия сезон нашето момиче отстрани американката в четвъртфиналите след победа с 6:2, 6:3.

”Винъс внимавай! Българката Пиронкова се завърна и готова да те шокира отново”, е заглавията на “Дейли Мейл” днес.

“Тя беше неизвестната българка, която срази Винъс Уилямс на “Уимбълдън” миналата година. Сега Цветана Пиронкова има шанса да повтори това. Пиронкова не се представяше добре след полуфинала тук миналата година, но тя обича тревата и това и дава шанс за нов успех. В Ийстбърн младата състезателка взе сет с 6:1 на Серина Уилямс, а преди дни шокира поставената под номер 2 Вера Звонарева. Няма да е учудващо, ако 23-годишната Цветана поднесе нова сензация”, пише в материала за българката.

“Представянето ми миналия сезон бе вдъхновяващо. Можех само да мечтая за нещо подобно. Спомням си, че преди всички мачове бях много спокойна, не чувствах напрежението. Публиката бе зад мен. Дано тя ме подкрепя като миналата година. Това ми даде много сила. Не мога да опиша колко вълнуващо е британската публика да вика за теб”, споделя Цвети за изданието.

Тя признава, че успехът малко е попречил на изявите й на корта. “В България всички бяха много щастливи заради мен. Аз съм първата българка, която играе полуфинал на “Уимбълдън”. Когато се прибрах интересът към мен беше много голям, канеха ме в телевизионни предавания, списанията пишеха за мен. Беше ми трудно да се фокусирам върху тениса. Имах трудна година и слаби резултати, но подобрих играта си. В същото време загубите ми са от много класни тенисистки и не съжалявам заради тях. Радвам се, че отново играя на трева, където се чувствам отлично”, разкрива още българката, която миналата година шокира света с признанието, че в България няма тревни кортове.