Бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова се завърна впечатляващо към тениса след тригодишно отсъствие и логично това е една от основните теми около провеждащия се в момента US Open. Пловдивчанката роди през 2018-а, след това реши да се откаже от професионалния тенис, преди изненадващо да обяви завръщането си на корта за Откритото първенство на САЩ.

През изминалите дни в Ню Йорк Пиронкова постигна две победи - над рускинята Людмила Самсонова и срещу бившата №1 Гарбине Мугуруса. Тази вечер (около 22 часа) Цвети ще се изправи срещу световната №24 Дона Веки от Хърватия, над която има три успеха от трите им мача до момента. 

Всички чакаме и стискаме палци на Пиронкова!

Часове преди двубоя "National Post" публикува интервю с Пиронкова. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Завръщайки се след тригодишно отсъствие винаги имаш съмнения. В момента резултати ми ме правят щастлива, защото показват, че съм сторила правилните неща по време на подготовката си преди да реша да се върна", обясни 32-годишната българка. 

"В този момент най-трудната част е поддържането на физическото ми състояние в оптимална форма. Не съм имала шанс да играя на друг турнир преди този. Да запиша последователни мачове е голямо предизвикателство за мен", добави Пиронкова. 

"Прекрасно е отново да играя без допълнителното напрежение, което преди поставях върху себе си. Преди победите бяха почти въпрос на живот и смърт, сега не е точно така. На първо място е това да се наслаждавам на корта", добави Цвети.