Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с 3:6, 4:6 в осминафинален сблъсък от Мастърса в Мадрид. Така гръцкият тенисист отново застана на пътя на хасковлията по пътя напред, след като и на турнира в Барселона надделя над Димитров.

В първия сет решителен се оказа шестият гейм, в който Циципас проби и в крайна сметка спечели с 6:3 за 34 минути. Във втория сет Димитров беше пробит в първия гейм, след което съумя да се противопостави на моменти, но първият му сервис не работеше, а това наклони везните в полза на съперника, който взе мача след 6:4 във втория сет.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

ПЪРВИ СЕТ 
В първия гейм на първия сет Циципас спечели с лекота. Димитров съумя да върне гейма, независимо, че успя да вкара само един път първи сервис. В третата част отново гръцкият тенисист доминира и отново поведе. В следващите два гейма двамата си взеха подаванията. Ключов момент в първия сет се оказа шестият гейм, където Циципас поведе с 40:0 и успя да проби, за да поведе с 4:2. Гръцкият тенисист затвърди пробива в следващата част, но Димитров съумя да вземе собственото си подаване и намали изоставането си до 3:5. Димитров не се предаде и съумя да стигне до 40:40 при подаване на съперника, но за съжаление загуби гейма, а с това и сета за 34 минути.  

ВТОРИ СЕТ
В първия гейм на втория сет Григор стартира лошо и допусна възможност за пробив, но с отлична игра съумя да се измъкне и поведе с 1:0. След бърз гейм за Циципас, в третия се започна сериозна битка, но отново в решаващите моменти съперникът на българина беше по-добър и отново проби, за да поведе с 2:1. Гъркът затвърди пробива, а в петия му се отвори възможност за втори такъв, но Григор Димитров събра достатъчно енергия и съумя да не допусне това, намалявайки резултата и изоставането си до 2:3. В този сет спадна и процентът първи сервис, който в един момент беше едва 27%. Григор взе набързо следващия гейм, но Стефанос отвърна с гейм на нула, за да поведе с 5:3, а след това и взе мача.

Димитров се разправи с аржентинеца Диего Шварцман с 6:0, 6:3 вчера, а поставеният под номер 4 Циципас победи участващия с "уайлд кард" французин Лука Пуй с 6:3, 6:4.

Гръцкият тенисист показа, че е един от фаворитите на клей през сезона, записвайки осми успех в девет мача на настилката за годината. Той стана първият тенисист, който достига до 25 победи в кампанията. 

По-късно тази вечер Димитров трябва да играе и мач на двойки. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - СТЕФАНОС ЦИЦИПАС 3:6, 4:6