Милош Раонич сложи край на мечтата на Роджър Федерер за рекордна осма титла от „Уимбълдън” и 18-та в турнири от Големия шлем. Канадецът надви драматочно швейцареца с 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 в първия от полуфиналите на турнира.

Раонич поведе с 4:1 гейма и бързо затвори първия сет с 6:3. Във втория сет двамата бяха безпогрешни на сервис и се стигна до тайбрек, в който нямаше минипробиви до 3-3, но Раонич бе сбъркал два ретура на втори сервис на противника си. Кандецът допусна двойна грешка след смяната на полетата и загуби тайбрека с 3-7 точки, а с това и сета с 6:7.

Федерер направи пробив в третия сет и го спечели с 6:4, приключвайки частта с ас, но загуби четвъртия сет с 5:7, като последният гейм беше може би най-драматичният в мача до този момент. Федерер поведе за минута с 40-0, но допусна две поредни двойни грешки и загуби гейма и сета.

В петия сет при 2:1 гейма за канадеца се стигна до най-напрегнатия гейм от началото на турнира. Раонич стигна до 30-40 и брейкбол, а в опита си да достигне завършващия форхенд на съперника си Федерер огъна глезена и падна лошо, искайки намесата на физиотерапевта. След подновяването на играта Маестрото спаси точката за пробив, но по-късно Раонич все пак проби швейцареца и след това дръпна с 4:1 гейма, за да завърши сета при 6:3 и да спечели срещата.

Раонич, който преди две години загуби от Федерер на полуфиналите в Лондон ще спори за трофея с победителя от сблъсъка между Анди Мъри и Томаш Бердих.

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при мъжете - ТУК !!!

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при жените - ТУК !!!