Руски четвъртфинал ще има на Australian Open. Данийл Медведев ще се изправи срещу сънародника си Андрей Рубльов, след като и двамата успяха да спечелят мачовете си тази сутрин.

Медведев надви с 6:4, 6:2, 6:3 Макдоналд Макензи само за час и половина игра. Руснакът се затрудни с американския си съперник само в първи сет, а в следващите две части бе безапелационен.

Рубльов пък продължи напред след успех в първите два сета и отказване на играещия за първи път в четвърти кръг Каспър Рууд. 

Норвежецът оказа сериозна съпротива, особено във втория сет, но агресивният тенис на Рубльов се оказа решаващ. Физическите проблеми на Рууд се обадиха във втория сет, а преди началото на третия той обяви, че се отказва. 

„Съжалявам за Каспър. Не очаквах, че ще се откаже и мачът ще приключи по този начин. Не можем да контролираме това, контузиите са неизбежни“, каза световният №8, който е в серия от осем победи.

Той се превръща и в десетия руснак в топ 8 на Australian Open и трети тази година след Медведев и сензацията Аслан Карацев, който ще спори с Григор Димитров на четвъртфиналите.