Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович победи Милош Раонич в двубой от 1/8-финалите на Australian Open. Срещата продължи 3 часа, а сърбинът надделя със 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4. Канадецът записа 26 аса, но и това не му помогна. Сърбинът пък записа своята победа номер 300 в двубои от турнири от Големия шлем. Джокович записа и 18-а поредна победа в Мелбърн и продължава защитата на титлата си от миналата година.

Първият сет бе много оспорван, а Ноле бе превъзмогнал физическите проблеми, които имаш в срещата с Тейлър Фриц. Стигна се до тайбрек, в който два минипробива помогнаха на Джокович да поведе. Вторият сет също бе много оспорван, като 14-ият в света успя да реализира ключов пробив при 2:2 и да спечели тази част с 6:4.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Джокович бе неудържим в третия сет, където даде само един гейм на Раонич и излезе напред в резултата. В последната част канадецът се измъкна от ранен пробив, но при втората такава възможност за Джокович при 4:4 не успя. В крайна сметка Ноле завърши срещата с бърз сервис гейм.

В следващия кръг сърбинът се изправя срещу Александър Зверев, а победителят от този двубой отива на полуфинал срещу победителя от срещата между Григор Димитров и Аслан Карацев.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!