Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втората си среща от Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Българката се изправи срещу рускинята Елена Веснина и отстъпи с 2:6, 6:4, 0:6. Срещата продължи точно 2 часа и 14 минути.

Пиронкова намери странно оправдание за поражението. Според нея дългата пауза преди третия сет  е повлияла отрицателно върху играта й.  "Преди началото на третия сет се получи доста дълга пауза от около 10 минути. Елена отиде до съблекалнята да си смени дрехите. Това не беше особено коректно. Тя се върна доста успешно. Аз опитах да продължа инерцията от втората част, но не се получи. В третия сет първите геймове са много важни от психологическа гледна точка. Тя веднага ме проби, а след това много бързо стана 0:3 и това й даде крила. Тя почти не сбърка до края", коментира Пиронкова.

Пловдивчанката, която е 119-а в световната ранглиста в момента, призна, че не е доволна от играта си. "Определено обаче направих по-добър мач в сравнение с първия. Имах своите шансове, но в някои моменти действах прибързано", каза Пиронкова.

Българката се нуждае от убедителна победа в два сета срещу австралийката Саманта Стосър в последната си среща днес, както и от успех на Иванович над Веснина в другия мач от групата, за да се класира за полуфиналите.

"С всеки мач играя по-добре. Нямам конкретни очаквания срещу Стосър, но имам своите шансове. Трябва да бия в два сета. В тениса всичко е възможно. Доказвала съм, че мога да побеждавам най-големите тенисистки, така че защо не?", заяви Пиронкова.