Каспер Рууд спечели скандинавското дерби на "Ролан Гарос" срещу Холгер Руне и се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнир от Големия шлем. Норвежецът, който е поставен под №8 в основната схема в Париж, надделя срещу датския талант с 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3 за 3 часа и 14 минути на корта.

За място на финала 23-годишният Рууд ще спори с Марин Чилич, който елиминира Андрей Рубльов. 33-годишният хърватин oтстрани руснака в много оспорван мач, продължил 4 часа и 14 минути - 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(2)

В другия полуфинал в петък ще се срещнат Александър Зверев и Рафаел Надал.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Рууд стартира много силно и спечели откриващия сет убедително - 6:1. Във втората част обаче норвежецът предостави инициативата на 19-годишния Руне, който надделя с 6:4.

Третият сет беше най-оспорван. Каспер Рууд проби за 4:3, но отново не успя да съхрани аванса си и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него норвежецът започна да противодейства много по-ефективно на късите топки на Руне, като в същото време контролираше разиграванията с добре премерени атаки от основната линия. 

Оказалото се последно разиграване завърши със 17-ия му уинър в сета и Рууд отново поведе в мача след 7:6(2) - 2:1 сета.

Финалистът от Мастърса в Маями продължи да поставя датския талант под напрежение, печелейки подаванията си. В крайна сметка Рууд взе и тази част - 6:3, поздравявайки се със заслужената победа.

В четвъртък предстоят полуфиналите при жените: Ига Швьонтек - Дария Касаткина и Мартина Тревизан - Кори Гоф.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ