Бившата италианска тенисистка Камила Джорджи, сменила корта с професията на модел на дамско бельо, отрече слуховете за проблемите си със закона. 32-годишната Джорджи, смятана от мнозина за секс символ на женския тенис, най-накрая обясни внезапното си оттегляне през май тази година. Бившата първа ракета на Италия внезапно спря участието си в турнирите на WTA, след което буквално изчезна за пет месеца. Това породи редица слухове за криминални и допинг проблеми на Джорджи, тежка бременност и машинации на деспотичния ѝ баща. И накрая красавицата, която сега се представя като „модел на бельо“, се появи в предаването „Верисимо“ на италианския „Каналe 5“ и се опита да обясни ексцентричното си поведение.

В медиите се появиха слухове за проблемите на тенисиста с фалшив сертификат за ваксинация срещу коронавирус. „Corriere della Sera” писа, че Джорджи e издирвана от данъчната служба и финансовата полиция се е опитала безуспешно да я уведоми за неизплатени задължения, а нейни представители не са подали годишни данъчни декларации. Също така собственичката на вилата в тосканската община Каленцано, която Джорджи и баща й са наели, съобщи за шест месеца просрочени наеми и

кражба на ценно обзавеждане на стойност 100 хиляди евро.

Сега 168-сантиметровата бивша спортна звезда се опита да опровергае всички тези обвинения.



„Не съм изчезвала. Когато бях в Париж, трябваше да обявя пенсионирането си, защото това стана публично достояние поради публикация в антидопингов уебсайт. Решението се формира с течение на времето поради умората от пътуването по света. От много години исках да напусна спорта, защото животът на тенисиста е тежко изпитание. Дълго отлагах тази стъпка, но една майска сутрин се реших и казах на баща ми. Той беше щастлив, винаги е на моя страна. Не е вярно, че той е деспотичен родител. Винаги сме се разбирали много добре“, заяви Джорджи.

„Живях малко в Италия и малко в Америка. Установихме се в Маями преди три години. Бих искал да остана там завинаги, но често се връщам в Италия. Просто не обичам да казвам публично какво правя и затова изглежда, че се крия. Сега съм щастлива, защото съм там, където исках да бъда. Обичам тениса, все още играя за забавление, но мразя да си стягам багажа всяка седмица и да се срещам с нови хора всеки ден. Винаги съм се чувствал по-комфортно със семейството и приятелите. Обичам Италия, това е най-красивата страна. Тук съм родена и това е моят дом. Аз съм в чужда страна, за да науча по-добре друга култура, но Италия е на първо място за мен“, подчерта блондинката.

„Семейството ми не беше наясно със ситуация с неплатените данъци. Проблемите възникнаха заради хората, които управляваха финансите ни. Когато написах писмо за оттегляне от спорта, започна хаос. Но бързо сменихме счетоводителите и сега всичко е наред. Съжалявам, че вината беше хвърлена върху баща ми. Той не управляваше финансите ми, а беше треньор. Така че в данъчната ситуация той също е жертва“, уточни Камила Джорджи.

Тенисистката не е съгласна и с обвиненията за закупуване на фалшив сертификат за ваксинация срещу Covid-19. Тази тема възникна след ареста на лекарката от Виченца Даниела Грилоне, която организирала

бизнес с подправените документи.

Според нейните показанията, Джорджи е сред тези, които са получили удостоверението, без да са ваксинирани.

„Бях много изненадана от думите на лекарката, защото смятах, че имаме нормални човешки отношения. Но щом попадна в трудна ситуация, тя веднага спомена името ми. През ноември ще има съдебни заседания по този въпрос и съм сигурна, че всичко ще се уреди . Просто се ваксинирах на различни места по света. Така че проблемът е Даниела, а не аз. Спокойна съм за изхода на делото“, коментира бившата тенисистка-

Водещата Силвия Тофанин предположи, че причината за преместването в Италия може да е личният живот, а Камила частично потвърди тези предположения.

„Вярвам в любовта, сега имам човек до себе си. Той не е италианец, а американец. Много съм щастлива с него и сме заедно всеки ден”, заяви Джорджи, но не разкри името на приятеля си, като реши да го запази в тайна.

„Това обвинение за кражбата от вилата е нелепо и шокиращо. Лъжа е, че дължим наем и сме изнесли цялото обзавеждане от къщата. Когато се нанесохме там, нямаше мебели. Сами ги донесохме“, отсече италианката.