Чехкинята Барбора Крейчикова спечели тазгодишния финал на "Ролан Гарос" при дамите след успех с 6:1, 2:6, 6:4 над рускинята Анастасия Павлюченкова. Продължилият почти два часа мач беше първи помежду им. 

Двете изиграха много интересен мач, в който си поделиха по един сет надмощие преди да решат всичко помежду си в третата част. В нея Крейчикова надделя с висок процент на вкаран първи сервис, прецизна игра от дъното на корта.

Чехкинята досега никога не беше преминавала 1/4-финал при участието си на турнири от Големия шлем.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

На полуфиналите Крейчикова и Павлюченкова отстраниха съответно Мария Сакари (7:5, 4:6, 9:7) и Тамара Зиданшек със 7:5, 6:3.


"Просто искам да благодаря на всеки един от вас, който бе тук на трибуните. В тези трудни време по време на пандемия е страхотно, че мога да видя толкова хора. Щастлива съм, че успях да се насладя на днешния ден", каза Крейчикова в интервюто на корта.

"Искам да благодаря на Мартина Навратилова, президента на Чехия, целия ми отбор, приятелите ми за подкрепата, която ми оказаха. Трудно е точно сега да подбера правилните думи, защото не мога да асимилирам какво точно се случи. Не мога да повярвам, че спечелих титла от Шлема", добави новата шампионка.