След няколко часа Григор Димитров се изправя срещу световния №1 Новак Джокович. Мачът е трети на Централния корт в Индиън Уелс и се очаква да започне около полунощ българско време, като ще бъде предаван с картина в БЛИЦ, както и по Филм+ за абонатите на "Булсатком".

Същинско чудо ще бъде, ако Гришо съумее да победи Джокович. Ноле в момента е в блестяща форма и все още не познава вкуса на загубата от началото на 2013 година.

В навечерието на очаквания с огромен интерес от нас двубой любимата на българина - Мария Шарапова, учуди феновете на тениса с кодирани съобщения по време на турнира в Индиън Уелс. Тенисистите са задължени да напишат нещо на екрана на камерата след края на мачовете си. След двата си двубоя Маша остави доста хора озадачени със съобщенията си.

След първия си мач на турнира тя написа “Tweet me”, а след втория – “Who knows”. Запознатите с личния живот на Шарапова обаче ведната заподозряха, че съобщенията са предназначени именно за Григор Димитров.

ma6a.jpg

Любопитното е, че Маша ще подгрее корта на Гришо за мача му с Джокович. Рускинята също играе тази вечер на Централния корт в калифорнийския град Индиън Уелс. След 22 часа ще стартира срещата й с Лара Аруабарена-Весино, а след нейния край започват Гришо и Джокович.

Най-добрият ни тенисист се изправя срещу Ноле за втори път в кариерата си. Първата им среща бе през октомври миналата година, във втория кръг на турнира от същата категория в Шанхай. Тогава Джокович спечели убедително с 6:3, 6:2 за 54 минути. Именно от този двубой ви предлагаме видео с най-интересните моменти, както и пълния му запис.

"Очаквам с нетърпение големия мач срещу Новак и ще дам всичко от себе си. Искам да ви благодаря за огромната подкрепа, която означава много за мен", сподели хасковлията преди мача с Ноле, който е очакван с нетърпение от любителите на тениса в България.

Няколко часа след края на двубоя Гришо и партньорът му Фредерик Нилсен ще срещнат Иван Додиг и Марсело Мело в спор за място на 1/4-финалите на турнира на двойки.



 

 

Григор Димитров (Бъл)   Новак Джокович (Сър)
31 Място в ранглистата 1
16.05.1991  Дата на раждане 22.05.1987 
Хасково  Място на раждане Белград 
188 см Ръст 188 см
77 кг Тегло 80 кг
9/5 Победи/загуби за годината 13/0
58/58 Победи/загуби през кариерата 482/123
Титли за годината
Титли през кариерата 36 
$ 192 082 Спечелени пари през годината 2 989 119 $
$ 1 173 426 Спечелени пари през кариерата 42 915 592 $
 
ДОСЕГАШНИ СРЕЩИ
Година Турнир Настилка Мач Резултат
 2012  Шанхай  хард  Новак Джокович - Григор Димитров 6:3, 6:2 


gri6o.jpg