Най-известният испански тенисист Рафаел Надал загубил четири килограма по време на мача с Денис Шаповалов от четвъртфиналите на Australian Open. Това и още шокиращи разкрития направи треньорът на световния №6 Карлос Моя след драматичния мач, в който Матадора загуби преднина от два сета и изглеждаше близо до загубата, но успя да се наложи в решаващата пета част. На полуфиналите той ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Беше преживял изключителна дехидратация, след мача разбрахме, че е загубил четири килограма. Добре е, че ще има един ден допълнителна почивка. Вярвам, че той ще бъде 100 процента възстановен за полуфиналите. Имахме големи съмнения след края на втория сет. Играта на Рафа се влоши, защото той получи топлинен удар. Беше мъртъв и се случи чудо. Не очаквах да спечелим. Той е много по-добре, отколкото преди два месеца. Не мисля, че дори и в най-оптимистичния сценарий сме вярвали, че това може да се случи", сподели Карлос Моя.

Полуфиналите в мъжката схема на турнира ще се играят в петък, а в другия сблъсък за място на финала ще спорят световният №2 Даниил Медведев от Русия и най-добрия гръцки тенисист Стефанос Циципас.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН - ЖЕНИ