Австралийският тенисист Ник Кириос може да понесе изключително тежка санкция заради поредния скандал, който забърка. Световният №30 може да получи глоба от 100 000 долара и отстраняване от тениса за период от три години.

Причина за това са обвиненията в корупция, които хвърли срещу АТР след мача си със Стив Джонсън от първия кръг на US Open, когато коментира паричната си санкция от 113 000 долара. Глобата е сумарна заради всичките му изцепки на турнирите преди Откритото първенство на САЩ.

„Коментарите на Ник Кириос след мача му от първия кръг в Ню Йорк попадат в наказателния правилник на АТР. Казусът ще бъде разгледан и решението ще бъде взето от Гейл Дейвид Брадшоу, който е изпълнителен вицепрезидент по спазване на правилата по време на турнирите“, обявиха от Асоциацията на професионалните тенисисти.

След като стана ясно, че е заплашен от отстраняване от тениса, 24-годишният Кириос излезе с официално изявление на профилите си в социалните мрежи. Това трябваше да бъде опит за извинение на австралиеца, но думите му трудно може да се каже, че звучат по този начин.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Искам да изясня, че при думите си, че АТР е корумпирано, не използват правилния подбор на думи. Исках да подчертая, че има двоен стандарт, а не корупция. Знам, че поведението ми на моменти е скандално и това ми носи неприятности. Те са напълно заслужени, но други тесисисти правят същите неща, които понякога получават по-малко медийно внимание, и не биват санкционирани“, написа Кириос.

„Това ме притеснява. Знам, че не съм перфектен и не претендирам да бъда. Осъзнавам, че заслужавам наказанията си, но очаквам постоянство и справедливи решения за всички, но това не се случва. Имам подкрепата на президента на АТР Крис Кърмоуд и точно затова искам да обясня моите коментари, но държа на позицията си и усещането за двойните стандарти“, завърши австралийският тенисист.