Първата ракета на България Григор Димитров загуби на 1/4-финалите от турнира в Чънду (Китай) от Александър Бублик след 7:5, 6:7 (9), 6:7 (3). Поражението от своя страна, освен че бе изненадващо, се оказа истинско дежа вю за българина през 2019 година.

Родният тенисист имаше 2 мачбола в тайбрека на втория сет, но не успя да се възползва от тях, а в крайна сметка с тайбрек и в третия сет отпадна от надпреварата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Така той затвърди, че именно "дългите" геймове са неговата ахилесова пета през тази календарна година, тъй като със загубените днес 2 тайбрека Димитров събра общо цели 17 такива за 2019-а. Победите му в тайбрек са доста по-малко - 8 на брой , което към момента се оказва и разликата между него и противниците му.

Всеизвестно е, че и тайбрекът във втори сет срещу Даниил Медведев на полуфиналите от US Open оказа огромно влияние върху крайния изход на срещата.

За финал е любопитно да се сравни един от най-силните сезони на Гришо, този през 2017 със сегашната ситуация. Тогава българинът печели 16 тайбрека от 26 възможни. В края на годината той може да се похвали с полуфинал на Аустрелиън Оупън, титла в Бризбейн, титла в София, титла в Синсинати от Мастърс турнира и титла от Финалите на ATП.