Прелюбопитен момент беляза срещата между Карен Хачанов и Джейсън Кублър от втория кръг на Аустрелиън Оупън вчера. 26-годишният руснак, който е олимпийски вицешампион, елиминира австралиеца с 6:4, 5:7, 6:4, 6:2. 

Мачът ще се запомни с изключително дългото разиграване от цели 70 удара, което на всичкото отгоре дойде при брейкбол и изпрати публиката в екстаз.

Представителят на домакините Кублър точно беше изгубил първия сет след оспорвана битка и изоставаше с пробив във втория, когато получи шанс да върне брейка. Двамата започнаха да разменят удари, но краят на разиграването така и не идваше. Нито Кублър, нито Хачанов грешеше, но и не записваше уинър. Зрителите гледаха невярващо и със затаен дъх.

След 90 секунди се стигна до развръзката. Бекхенд на австралиеца закачи мрежата и стана неспасяем за руснака и трибуните избухнаха.

"Това е най-дългото разиграване, което някога сме виждали", отсякоха коментаторите по "Евроспорт", които също останаха впечатлени от продукцията, поднесена от 20-ия в световната ранглиста Хачанов и Кублър.

Австралиецът стигна и до успех в сета, но руснакът го елиминира и се класира в третия кръг. Следващият съперник на Хачанов в Мелбърн ще бъде Франсис Тиафо. 

Въпреки че случилото се беше зрелищно, това не бе дори най-дългото разиграване на Australian Open. През 2013 г. Жил Симон и Гаел Монфис изиграха точка от 71 удара, а според "Ройтерс" най-дългата в историята е между Жан Хепнер и Вики Нелсън от 1984 г., когато двамата си подават топката 29 минути и 643 удара, преди победителят да бъде определен. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

 


Карен Хачанов: 

Джейсън Кублър: