Григор Димитров излиза днес за втория си мач на "Уимбълдън", като негов съперник предстои да бъде 20-годишният австралиец Люк Савил. 236-ият в света изненадващо надви на старта австрийския талант Доминик Тийм след 7:5, 6:4, 3:6, 6:4. Григор пък се справи с надеждата на американския тенис Райън Харисън след 7:6(1), 6:3, 6:2. Мачът на първата ни ракета със Савил е втори от програмата за деня на Централния корт и ще започне около 16:30 часа българско време, веднага след края на стартиращата от 15:00 часа среща на Агнешка Радванска с Кейси Делакуа.

"Знам, че срещу Григор Димитров ще ми бъде много трудно. В момента съм уверен в играта си, представям се добре на трева и успях да премина през квалификациите. Григор е невероятен играч, но съм готов за предизвикателството и ще дам всичко от себе си", коментира Люк Савил, който е печелил "Уимбълдън" и Australian Open при юношите и е достигал до №1 сред подрастващите.

"Много съм развълнуван преди мача. Няма спор, че до момента не успявам да реализирам очакванията, които хората имат към мен, а и собствените ми очаквания, но не всеки може да се появи на голямата сцена като Бърнард Томич или Ник Киргьос, влизайки в Топ 150 веднага след края на кариерата си при юношите. Просто не е възможно, но мисля, че един ден ще успея да навляза сред големия тенис", завърши отпимистично 20-годишният австралиец.

Днешният мач ще е първи сблъсък между Григор и Савил.