Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек продължава впечатляващата си серия. 21-годишната полякиня се наложи с 6:4, 4:6, 6:3 срещу нидерландката Лесли Керхове и се класира в третия кръг на "Уимбълдън".

За Швьонтек това е 37-ма поредна победа, което е най-дългата серия при дамите през 21-и век. Преди дни тя подобри рекорда на американката Винъс Уилямс от 2000 година. За първи път след Мартина Хингис през 1997 година тенисистка постига 36 и повече поредни победи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Успехът на Ига над Керхове днес бе една от най-трудните й победи от началото на впечатляващата серия. Швьонтек изоставаше с пробив в първия сет, но успя да го обърне и да го спечели след 6:4. Във втория тя отново загуби подаването си при 3:3, което позволи на Керхове да вкара мач в решителен трети сет. В него обаче класата на водачката в схемата си каза думата и тя успя да се класира за третия кръг, където ще срещне французойката Ализе Корне.

Бившата шампионка Симона Халеп също продължава към третия кръг. Тя победи белгийката Кирстен Флипкенс - 7:5, 6:4. В следващия кръг румънката ще срещне Магдалена Фрех от Полша.

Двукратната шампионка на "Уимбълдън" Петра Квитова също се класира в третия кръг - след успех с 6:1, 7:6(5) над румънката Ана Богдан. 

В следващия кръг Квитова ще срещне поставената под номер 4 в схемата Паула Бадоса. Испанската се справи с друга румънка - Ирина Бара, с 6:3, 6:2 за 74 минути игра.

От турнира обаче отпадна миналогодишната финалистка Каролина Плишкова. Чехкинята, която е поставена под номер 6, изненадващо отстъпи с 6:3, 6:7(4), 4:6 на британката Кейти Боултър. 

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ