Григор Димитров записа най-доброто си представяне на "Ролан Гарос" в кариерата си до момента. Българинът елиминира Хуберт Хуркач от Полша със 7:6, 6:4, 7:6 и достигна до четвъртфиналите, където ще срещне Яник Синер. 

Димитров изигра много силен мач и логично бе доволен от представянето си. Той на няколко пъти падна на корта, а причината бе, че не искаше нито една топка да мине покрай него. В третия сет Григор се хвърли за воле и падна лошо, разранявайки ръката си, която се разкървави. 

"Чувствам се страхотно. Много съм доволен. Знаех, че ще е много труден мач. Успях да остана солиден през цялото време и се радвам, че всичко завърши положително. Просто съм доволен, че успях да направя следващата стъпка тук. Винаги съм искал да го направя. До момента все нещо ми пречеше. Чувствах, че нещата се развиват в моята посока, но в същото време се опитвах да играя моята си игра и да бъда колкото е възможно по-агресивен", обясни Гришо след успеха над поляка.

"Толкова бях концентриран върху мача, че не обръщах внимание на това. Чак след това видях, че грипът на ракетата ми е целият покрит с кръв. Нямам проблем с това. Всъщност ме връща в детството, когато играех на различни настилки у дома. Имам хубави спомени от този период. Даже не знам кога се случи. Това са просто рани, няма да имам никакви проблеми за следващия мач. Ще се възстановя възможно най-бързо", каза българинът за кръвта по ръката, която се пренесе и по лицето му.

"Винаги съм се опитвал да се подобрявам след всеки мач. Разбира се, искаше ми се да имах да изиграя повече мачове на клей преди "Ролан Гарос". В Монте Карло можех да бъда на четвъртфинал, малшанс там, изпуснах мачболи. Нямах достатъчно време да се подготвя след Маями. Прибрах се и нямах никаква почивка. Толкова много различни фактори има", коментира още хасковлията.

Във вторник предстои мач №5 между Григор и Яник Синер, който обърна представителя на домакините Корентен Моте след 2:6, 6:3, 6:2, 6:1. До момента българинът има една победа над италианеца - при първата им среща в Рим. Двубоят ще e повторение на финала на Мастърса в Маями по-рано през годината, когато Синер победи категорично - 6:3, 6:1.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

 

 

 

 

 


* Снимка: Profimedia.bg