ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Поставеният под №1 в схемата Даниил Медведев ще бъде съперник на Григор Димитров на полуфиналите на турнира по тенис в зала от сериите АТП 500 във Виена. Руснакът, който доскоро беше лидер в световната ранглиста, победи Яник Синер с 6:4, 6:2 за час и 33 минути.

Гришо помита наред във Виена, класира се на полуфинал

26-годишният Медведев, който в момента е четвърти в световната ранглиста, имаше пълна доминация срещу италианеца и заслужено го елиминира. Руснакът започна срещата с пробив в първия гейм, който му осигури и спечелването на откриващия сет. Във втората част Медведев продължи да затруднява Синер със сервис и да бъде много опасен на ретур. Това му позволи да стигне до още два безответни пробива, с които да завърши срещата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

За класирането си за полуфиналите Медведев ще вземе 180 точки за световната ранглиста и 125 970 евро от наградния фонд, който е общо 2 349 180 евро. Така той запазва шансовете си да се върне в челната тройка на света. 

До този момент Медведев и Димитров са играли пет пъти един срещу друг. Руснакът води с 3:2 успеха. Последната им среща беше спечелена от Григор - 4:6, 6:4, 6:3 на 1/8-финалите в Индиън Уелс миналата година.

Припомняме, че по-рано днес Димитров елиминира американеца Маркос Хирон (6:3, 4:6, 6:4), a вчера поднесе изненадата, побеждавайки с 6:3, 6:4 световния №8 Андрей Рубльов.

За последно Григор игра финал преди 4 години - на турнира в зала в Ротердам, който също е от категория АТП 500. Българинът се размина с трофея, след като загуби с 2:6, 2:6 от Роджър Федерер. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК