Световният №9 и поставен под №8 в основната схема Доминик Тийм призна, че е елиминирал Григор Димитров на 1/8-финалите в Мадрид с голяма доза късмет, спасявайки 5 мачбола. 23-годишният австриец смята, че нито един от двамата не е заслужавал да загуби тази толкова драматична среща.

"Тайбрекът в третия сет бе невероятен. Изиграх две много добри точки. Той направи две невероятни разигравания. Тайбрекът винаги е малко късмет, но мисля че това беше добър мач от страна и на двама ни. Това е лошото в тениса, че само един може да спечели", коментира Доминик Тийм драматичната си победа.

"Не винаги играя добре на важните точки, но днес да. Спасих пет мачбола. Не си спомням дали някога съм спасявал толкова в един мач, така че чувството е много добро. Тайбрекът винаги е 50/50. Бих казал, че е малко късмет. Но в третия сет показах много добър манталитет. Губех с пробив в сета и се върнах. Много съм щастлив, че спечелих мача в тайбрек, защото загубих последния такъв срещу Вавринка в Индиън Уелс", допълни австрийският тенисист.