Шампионът от US Open Доминик Тийм е финалист в тазгодишното издание на Финалите на ATP в Лондон, където сили мерят осемте най-добри през сезона. Австриецът изкова победата над считания за основен фаворит за титлата Новак Джокович. Тийм надделя в изключително оспорвания и драматичен мач със 7:5, 6:7(10), 7:6(5) след 2 часа и 54 минути игра.

27-годишният австриец пласира 12 аса и не допусна пробив в срещата, като отрази и трите шанса за брейк на Ноле, който е петкратен победител в надреварата. 

Тийм взе аванс след пробив в 11-ия гейм на първия сет при единствената си възможност. Във втората част Джокович пропиля два поредни сетбола, след като при 6:5 дръпна с 40:15 при подаване на съперника, но в последвалия тайбрек Ноле отрази четири мачбола, като при втория от тях Тийм направи двойна грешка. В крайна сметка след 9:10 точки сърбинът взе три поредни разигравания, а с това изравни резултата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В третия сет нямаше нови възможности за пробив. Логично се стигна до решаващ тайбрек, в който Джокович поведе с 4:0, но последва серия от шест безответни точки за Тийм, който в крайна сметка стигна до победата с шестия си мачбол.

За австриеца това е победа №300 в турнирите на АТП. 

На финала утре Тийм ще спори с Рафаел Надал или Даниил Медведев. Испанецът и руснакът играят по-късно тази вечер.

Финалният турнир на ATP ще има нов шампион, тъй като нито един измежду Тийм, Медведев и Надал не е печелил трофея. В миналогодишното издание австриецът отстъпи на финала на Стефанос Циципас.