Тотален срив се очертва за първата ракета на България Григор Димитров. Може да се окаже, че съвсем скоро на хасковлията ще му се налага да преминава през квалификациите на "Мастърс 1000" турнирите, за да играе в основната схема.

Това е така, тъй като той е пред угрозата да изпадне от Топ 50, което би направило участието му в елитните турнири, единствено преминаващо през квалификации или чрез получаване на "уайлд карт".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тази година "Мастърсът" на твърди кортове ще се проведе в Монреал (Канада). В него участват 56 тенисисти, като обикновено почти няма играчи от Топ 50, които да не заявят участие, освен ако не са контузени. От тези 56-има, в първия кръг се включват директно 48-има, а първите осем в схемата се класират директно за втория кръг. 

От въпросните 48 състезатели в първия кръг, осем идват чрез квалификации. Което оставя място за 40, които директно попадат в основната схема, някои от които са с покана от организаторите, т.нар. "уайлд карт". Както в момента е 49-и, ако няма отказали участие в турнира от тези преди него, към момента Димитров би трябвало да се надява или на "уайлд карт", или да мине през квалификации. 

Последното участие на Гришо на пресявки в турнир от подобен ранг бе през 2013-а на "Мастърса" в Париж. Иначе наскоро българинът се пусна в пресявките в Женева и тогава се класира за основната схема, но там отпадна безславно още в първия кръг.