Бившата номер 1 в женския тенис Серина Уилямс определи този спорт като "най-добрата работа в света" за всяка жена. Американката стигна до 1/2-финалите на US Open след успех срещу китайката Цян Уан и се доближи на един мач от десети финал в Ню Йорк – 20 години след първата титла в надпреварата. Американката, която следващия месец навършва 38 години, се бори за своята 24-та титла от Големия шлем, с което ще изравни рекордьорката Маргарет Корт, и седма в Ню Йорк, с което ще подобри постижението на Крис Евърт.

„Мисля, че спортът се разви много през годините. Наистина е задоволяващо да видим спорт за жени от най-високо качество. Това е най-добрата работа в света за една жена, според мен. Мисля, че се борихме толкова много дълги години за различни неща. Все още има какво да подобряваме, но годините борба дават своите резултати сега“, започна тя.

„Никога не се опитвам да бъда заплашителна за опонентката. Аз съм себе си. Аз винаги съм била този човек, който излиза на корта, крещи, оплаква се, плаче и се бори. Изключително страстна съм относно това, което върша. Повечето хора, които обичат своята работа, са страстни относно това, което правят. Това съм аз“, отговори тя на въпрос относно подхода . Уилямс.