Треньорът на Новак Джокович и бивш шампион от "Уимбълдън" Горан Иванишевич е уверен, че президентът на САЩ Джо Байдън няма да промени правилата относно настоящите изисквания за влизане на територията на страната и Ноле няма да бъде допуснат до участие на US Open.

Законът в САЩ гласи, че хората без американско гражданство, които влизат в страната, трябва да са напълно ваксинирани срещу COVID-19, а Ноле е категоричен, че няма да се ваксинира в опит да влезе в страната, независимо че пропусна защитата на титлата си на Australian Open и Мастърсите в Индиан Уелс и Маями по-рано през годината именно, че не е ваксиниран.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Винаги има надежда. Новак ще направи всичко възможно, за да е там, може би ще получи специална виза. Но остават само две седмици. Лично аз нямам надежда, че Джо Байдън ще промени правилата преди началото на турнира“, каза бившият шампион на Уимбълдън за La Repubblica, като разкритикува настоящите правила.

„За мен няма логика в това, пълни глупости. Ако си ваксиниран, но положителен, можеш да влезеш в САЩ. Ако не си ваксиниран, но си отрицателен, ти е забранено. Има твърде много политика в спорта. Тъй като не беше ваксиниран, Новак не знаеше къде ще му бъде позволено да играе до последния момент. В Монте Карло не беше готов, в Белград му свършиха силите във финала, а в Париж се изправи срещу Надал, който беше по-добър от него. Истинското възраждане започна в Рим. Ако се беше случило на друг тенисист, в 90% от случаите щеше да е приключил. Вместо това, Ноле е роден боец, както и гений в спорта. Понякога гените са леко странни и той се нуждаеше от това, време да се презареди отново след станалото в Австралия“, завърши хърватският специалист.