Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на България на ATP Cup! Играещият ни капитан и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Великобритания, отразявайки два мачбола и надигравайки изненадващо опитните Джейми Мъри и Джо Солзбъри със 7-6(5) 6-7(2) [11-9]. По този начин нашият състав затвори серията с успех от 2-1.

Двубоят продължи до 02:30 ч. след полунощ местно време, но феновете с български знамена по трибуните подкрепяха до край състава ни. Григор и Алекс изиграха първия си мач като тандем, но показаха разбирателство на много високо ниво, отработиха няколко комбинации, впечатлиха с представянето си срещу опитните британци, а Лазаров се представи на най-високо равнище. Той завърши и последната точка, за да се превърне в големия герой за нашия отбор.

Интересното е, че преди да излезе на корта в Ken Rosewall Arena, 22-годишният Лазаров е искал просто да се представи на ниво и да не злепостави Григор Димитров.

„Първите ми мисли за мача бяха, че трябва просто да изляза и да не стана за срам, да не го поставя в лоша позиция под прожекторите. Това бе намерението ми. Не мислех, че можем да победим“, каза Лазаров в интервю пред ATP.

„Опитах да бъда колкото се може по-спокоен, защото знаех, че ако им дам много шансове, те ще ги използват. Просто бях фокусиран върху това да ударя топката, независимо какво ще се случи след това от другата страна. Просто исках да играя добри волета и ако направят точка, нека я направят. Тези момчета са на топ ниво, а Джейми дори е печелил титли от Големия шлем. Гледал съм тези хора по телевизията, а да играя срещу тях е просто невероятно, какво остава пък да ги победя. Ще приема това като резултат от усърдната работа, която съм полагал. Тя се отплаща“, сподели третата ни ракета.

Вижте най-доброто от мача: