Третата ракета на България Александър Лазаров говори пред сайта на АТП за първите мачове на националите на новия турнир АТП Къп. Той разкри, че преди да излезе на корта се е притеснявал да не стане за срам и да изложи играещия капитан Григор Димитров, тъй като е мислел, че двамата няма да успеят да спечелят срещата си на двойки срещу Великобритания, която бе трета и решаваща.

В крайна сметка именно Лазаров блесна в много важен момент и двамата с Гришо спечелиха дуела с Джейми Мъри и Джо Солсбъри, което доведе до крайната победа за България над Великобритания с 2:1.

"Първите ми мисли за мача бяха, че трябва просто да изляза и да не стана за срам, да не го поставя в лоша позиция под прожекторите. Това бе намерението ми. Не мислех, че можем да победим", каза Лазаров, коментирайки партнирането си с Гришо на двойки.

"Опитах да бъда колкото се може по-спокоен, защото знаех, че ако им дам много шансове, те ще ги използват. Просто бях фокусиран върху това да ударя топката, независимо какво ще се случи след това от другата страна. Просто исках да играя добри волета и ако направят точка, нека я направят. Тези момчета са на топ ниво, а Джейми дори е печелил титли от Големия шлем. Гледал съм тези хора по телевизията, а да играя срещу тях е просто невероятно, какво остава пък да ги победя. Ще приема това като резултат от усърдната работа, която съм полагал. Тя се отплаща", сподели третата ни ракета.

"Беше лудост. В даден момент дори вече не знаех колко е часът", сподели Лазаров.

"Но съм благодарен на всички хора, които останаха толкова късно, защото не е лесно цял ден да си на трибуните, да гледаш и да подкрепяш. Наистина беше невероятно".

След като си тръгнаха от "Кен Розуол Арена" като победители, българите празнуваха, като танцуваха и слушаха музика. Поздравленията в социалните мрежи за Лазаров и България заваляха, но те са били толкова много, че третата ни ракета не може да отговори на всички. "Изгубих бройката им, ако трябва да съм честен".

"Невероятно е… Просто да имаш шанса да се учиш от такъв играч", казва Алекс за играещия ни капитан Димитров. "Той е един от най-големите професионалисти, които съм виждал в Тура, и е много лесно да видиш върху какво трябва да работиш".

"Хората в нашата страна ни дадоха голяма подкрепа и е страхотно да видим как се подобряваме и просто се забавляваме. Работата не е свършена, все още имаме няколко мача. Така че ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и се надяваме утре да се представим добре и отново да победим", каза Лазаров.

"Мисля, че показахме, че мачът не е приключил, докато съдията не каза край. Защото при 7-9 повечето хора казват – играха добре, но не се опитаха достатъчно. Но ние се борихме до края и понякога успяваш да го направиш, понякога – не. Но поуката от историята е просто никога да не се предаваш и да играеш до последната точка. Ето това е всичко, което искам да запомнят хората, защото нямаше да бъде възможно, ако не се бяхме борили до края", смята Александър Лазаров – големият герой на България от ден №1 на ATP Cup.