Световният №4 Доминик Тийм заяви пред кореспондента на БЛИЦ в Сидни, че поздравява нашите национали за сензационния успех срещу Великобритания с 2:1 победи.

Пред БЛИЦ Доминатора каза, че е гледал част от мачовете на България вчера и е останал впечатлен от атрактивната им игра в дуела на двойки, в който Григор Димитров и Александър Лазаров победиха Джейми Мъри и Джо Солсбъри, което доведе до крайния успех за България над Великобритания на ATP Cup.

Доминик се здрависа с нашите играчи, които видя в сградата към тренировъчния център. Австриецът често се засича с Гришо, Aлекс Донски, Алекс Лазаров, Адриан Андреев и Мико Кузманов по време на заниманията във фитнеса, а неговият отбор закусва на съседна маса с този на нашите играчи в официалния хотел на престижния турнир.

Често пъти преди да се подготви за мачовете си Доминик показва завидни умения и в тениса на маса. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

По време на подготовката си състезателите на България са в непосредствена близост до играчи от световна класа, като Давид Гофен, Диего Шварцман, Борна Чорич, Даниел Евънс и техните треньори, предаде още кореспондентът на БЛИЦ в Сидни.

Нашите момчета тренираха около час преди мача с Молдова под ръководството на немския специалист Кристиан Гро, който отскоро е личен треньор на Григор Димитров.

Заниманието нямаше как да продължи повече време, тъй като днес в Сидни термометърът удари 45 градуса, а освен това националите ни играха почти до 4 часа сутринта в битката с Великобритания. 

Взривяващият успех вля нова енергия в нашите и те са оптимисти за двубоите с Молдова, които ще започнат в 1:00 часа българско време. Maчовете ще може да проследите директно в БЛИЦ. МАX Sport 1 излъчва срещите на живо с картина. 

Към този момент двойката на България е Гришо и Алекс Лазаров, но не е изключено след първите два мача тя да бъде променена. Всичко зависи от изхода на индивидуалните срещи на Димитър Кузманов и Димитров. 

Гришо ексклузивно пред БЛИЦ след великата победа!

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup !!!

Програмата на мачовете между България и Молдова (на 4 срещу 5 януари):
1. ДИМИТЪР КУЗМАНОВ - Александър Козбинов (начало: 1:00 часа)
2. ГРИГОР ДИМИТРОВ - Раду Албот (около 3 часа)
3. ГРИГОР ДИМИТРОВ/АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРОВ - Раду Албот/Александър Козбинов