Григор Димитров бе на път да се превърне в първият българин, достигал до 1/2-финал на АТР турнири. Историческото постижение не се осъществи, след като в среща от 1/4-финалите в Ийстбърн Гришо отстъпи с 3:6, 6:7 на Янко Типсаревич от Сърбия.

Мачът премина през купища обрати, като първо Типсаревич сервираше за мача при 5:3 във втория сет, малко по-късно Димитров имаше сервиса си на разположение при 6:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен от сърбина, а с това бе сложен край и на срещата.

Двубоят трябваше да се играе на централния корт, но бе преместен на корт №4 заради двата маратонски мача при жените и така пропадна излъчването му по "Евроспорт".

Гришо напуска надпреварата в Ийстбърн с 11 550 евро от наградния фонд и 45 точки за АТР ранглистата, които ще го изкачат до №61 или №62 (в зависимост от представянето на Сантяго Хиралдо в Хертогенбош).

Следващият турнир на Григор Димитров е "Уимбълдън", а жребият за основната схема ще се тегли в петък. Мачовете започват от понеделник. /БЛИЦ