Лидерът в световната ранглиста при мъжете и защитаващ титлата си от Финалния турнир на АТР Новак Джокович се падна в една група на тазгодишното издание на турнира със Стефанос Циципас, Яник Синер и Холгер Руне.

Надпреварата ще се проведе в Торино (12-19 ноември) и Синер – любимец на местната публика, ще има възможност да покаже израстването си срещу най-успешния тенисист в момента. Гръцкият представител Циципас и младият норвежец Руне обаче също се намират в добра форма и това предполага интересни и непредвидими мачове. Всички те са в т.нар "Зелена група".

В другата група също се събират силни състезатели начело с актуалния шампион от "Уимбълдън" Карлос Алкарас. Останалите в потока са руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и германецът Александър Зверев, който е олимпийски шампион по тенис и затваря жребия в "червената" група.

Финалният турнир на АТР събира осемте най-добри състезатели в мъжкия тенис през годината, като първите два от всяка група се класират за полуфиналите. Мачовете започват в неделя, финалът ще се проведе на 19 ноември.