Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи утре срещу чешкия талант Якуб Меншик. Двубоят е от 1/8-финалната фаза на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. 

Срещата ще се проведе на корт №3. По програма преди него ще излязат Стефанос Циципас и Даниил Медведев. Maчът им е от 8:00 часа българско време. След 9 часа ще е срещата между Томи Пол и Томас Махач, а след това идва ред и на българина и Меншик (№65 в световната ранглиста).

Очакванията са Григор и чехът да излязат на корта след 11 часа наше време. MAX Sport 1 излъчва срещите от Мастърс-а в Шанхай.

По-рано днес Димитров се справи с австралиеца Алексей Попирин - 7:6(5), 6:2, осигурявайки си среща с Якуб Меншик. През месец април Григор отстъпи пред 19-годишния чех на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Това е и единствената среща между двамата. Григор загуби тогава от Меншик с 2:6, 7:6(4), 3:6, а утре ще преследва реванш. 

При нова победа хасковлията може да срещне в следващия кръг Новак Джокович, който пък трябва да елиминира преди това Роман Сафиулин. Сърбинът и руснакът ще се срещнат във вечерната сесия утре.