Гръцкият тенисист Стефанос Циципас предизвика огромен скандал.

След като не блести на корта, гъркът реши да прикове вниманието по друг начин и скочи срещу разликата в правила между мъжете и жените.

Циципас разкритикува решението, за което бившата номер 1 в женския тенис Серина Уилямс се бори с години - за равни наградни фондове и каза, че ако дамите искат повече пари, трябва да си ги заслужат.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че през последните години американката направи много за равенството в тениса, както и работи активно за защита на майките сред професионалните тенисистки.

"Ако темата е за равенство, нека има такова. Защо получават колкото нас, а играят по-кратки мачове. Не знам, има учени, статистици, разни други хора, които да се изкажат, но съм чувал, че жените са по-издръжливи на по-продължителни натоварвания. Не могат ли и те да играят до три победи в пет сета. Ако и ние играехме до два сета от три, много хора сега щяха да са шампиони за сметка на други. Сега просто по-опитните имат предимство. Аз лично харесвам формата 3 от 5, защото е предизвикателство за физиката и истинско шоу", обясни Циципас.