Феновете на тениса в България тръпнат в очакване на най-голямото спортно събитие у нас за годината - София Оупън 2021, което стартира на 26 септември. Очакват да чуят и радостната новина, че ще бъдат допуснати в зала "Арена Армеец" и ще имат възможност да видят на живо едни от най-добрите тенисисти в света.

Здравният министър Стойчо Кацаров и държавата трябва да вземат разумното решение и да застанат зад София Оупън. Всички очакваме да бъде позволено да има фенове по трибуните в залата. Припомняме, че според последната заповед на Министерството на здравеопазването спортните събития на закрито ще се провеждат без фенове до 30 октомври. Миналата година беше направено изключение специално за тенис турнира, въпреки че и тогава имаше ограничения заради коронавируса.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сега Кацаров и компания трябва да постъпят отговорно и да позволят допускането на публика на минимум 50 процента от капацитета на залата. Българската федерация по тенис вече гарантира, че е подготвена и мерките ще бъдат стриктно спазвани. Освен това има много здрав ATP протокол, който е безкомпромисен и гарантира здравето не само на участниците, а и на зрителите в залата.

София Оупън 2021 е най-голямото спортно събитие за година у нас, а и най-гледаното. Тенис турнирът ще бъде излъчван по телевизията не само в България, но и в Америка и в десетки държави по цял свят. 

Публиката у нас е изстрадала и е жадна за успехи, както и талантите ни, които ще участват в турнира. Младите ни тенисисти заслужават да усетят мощната подкрепа от трибуните в отсъствието на Григор Димитров. Дано Кацаров и компания вземат правилното решение!