ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 4:6, 2:6 от бившия номер 1 в света Даниил Медведев от спора за място на финала на турнира от сериите АТП 500 в зала във Виена. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Гришо започна силно и спечели първия си сервис гейм на 30. Медведев отвърна по същия начин за 1:1, като Григор взе две точки. Първата почивка в мача все пак дойде при аванс от 2:1 гейма за хасковлията. Григор успяваше да спечели дългите разигравания. В четвъртия гейм Медведев направи двойна грешка за 15:15. Последваха обаче три бързи безапелационни точки, с които взе гейма и не даде никакъв шанс на Димитров дори да си помисли за пробив. Миг невнимание даде първата възможност на руснака за пробив. След двойна грешка се стигна до равенство 40:40. В следващото разиграване Гришо имаше преимущество. Медведев отново демонстрира непримиренчески дух и успя да върне смач на българина. Григор явно не беше готов и прати топката в мрежата, а руснакът поведе с 3:2 гейма.

Бившият №1 с лекота затвърди пробива, дори имаше шанс за нов. Григор отново направи двойна грешка във важен момент при 30:30. Така Медведев имаше шанс да поведе още по-убедително. Българинът успя да върне брейкбола и затвори седмия в гейм в своя полза.

С леки затруднения Григор взе подаването си за 4:5. Всичко беше в ръцете на Медведев, защото той сервираше за първия сет. Руснакът за пореден път показа безупречна игра в защита и затвори частта с 6:4. 

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна гейм за гейм и двамата не стигнаха до възможности за пробив. 

Григор взе първия гейм трудно на 30, докато Медведев направи 1:1 на нула. Последва нов труден гейм за българина и победа на 40, докато руснакът пак му изравни, без да допусне точка.

Медведев проби Гришо в петия гейм за 3:2 в своя полза, след което затвърди постигнатото (4:2). Руснакът се позатрудни в седмия гейм, но все пак записа втори пробив и поведе на Григор с 5:2. Бившият номер 1 в света спечели мача при втория си мач пойнт за крайното 6:2.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Вчера Гришо се справи с американеца Маркос Хирон (6:3, 4:6, 6:4), a в четвъртък поднесе изненадата, побеждавайки с 6:3, 6:4 световния №8 Андрей Рубльов. 26-годишният Медведев, който в момента е четвърти в световната ранглиста и поставен под №1 в схемата във Виена, отстрани снощи Яник Синер с 6:4, 6:2.

Това бе шести мач между Гришо и руснака, който вече води с 4:2 успеха. Последната им среща беше спечелена от българина - 4:6, 6:4, 6:3 на 1/8-финалите в Индиън Уелс миналата година.

В другия полуфинал във Виена Денис Шаповалов ще се изправи срещу Борна Чорич по-късно днес.