Нидерландката Кики Бертенс и Сара Ерани изиграха един от най-драматичните мачове до момента в тазгодишното издание на "Ролан Гарос". Бертенс успя да спечели със 7:6(5), 3:6, 9:7 и да елиминира финалистката от 2012 година Сара Ерани. 

Преминалата през квалификациите италианка имаше мачбол при 6:5 в своя полза в третия сет. В решаващата трета част двете тенисистки си размениха 10 поредни пробива, а при 7:7 Бертенс най-сетне взе подаването си, след което реализира поредния брейк и това се оказа фатално за Ерани. Драматичният мач продължи 3 часа и 11 минути.

След победната точка Бертенс свлече на корта и се разплака. Сара Ерани пък беше много разочарована и напусна бързо игрището без да поздрави съперничката си, като дори я наруга, с което направи грозно впечатление. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Драмата обаче не свърши дотук. Бертенс крампира след финалната точка и имаше нужда от инвалиден стол, за да напусне корта, тъй като нямаше как да стори това на собствен ход. Докато я изнасяха, тя изпищя, измъчвана от болките.

Нидерландката не можа да се наслади максимално на успеха си, а сега най-важното за нея е да успее да се възстанови навреме за следващия си мач. В третия кръг Бертенс ще играе с чехкинята Катерина Синякова, която надигра с 6:3, 6:4 рускинята Анастасия Павлюченкова.