Александър Зверев обясни, че контузията, която получи в полуфинала на "Ролан Гарос" е много сериозна. Мачът между германския тенисист и Рафаел Надал бе прекратен при резултат 7:6(8), 6:6 за испанеца 3 часа и 13 минути след началото заради травмата в десния глезен на 25-годишния Саша.

Участието на №3 в световната ранглиста в следващия турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Великобритания, беше поставено под въпрос.

Зверев напусна корта в Париж на инвалидна количка, а малко по-късно се завърна, използвайки патерици, за да се сбогува с феновете и да потвърди пред съдията, че не може да продължи срещата.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

"Mного труден момент за мен", заяви Зверев във видеообръщение в социалните мрежи. 

"Очевидно мачът беше фантастичен докато не се случи това... Изглежда, че имам много сериозна контузия, но медицинският екип и лекарите все още проверяват“, добави германецът.

„Искам да поздравя Рафа. Невероятно постижение е да стигне 14-и финал. Надявам се, че отново ще сътвори история. Но наистина моментът е много тежък за мен“, завърши Александър Зверев.

"Наистина съжалявам за случилото се със Саша, тъй като той е чудесен играч и страхотен човек. Знам колко усилия полага и колко много се бори, за да спечели първата си титла от Големия шлем, и затова станалото е наистина съкрушително. Беше наистина тъжно да го видя да плаче в съблекалнята. Надявам се скоро да го видим отново на корта", каза Рафаел Надал в интервюто след мача.