Новата олимпийска шампионка в шосейното колоездене при жените Ана Кисенхофер изненада своите съпернички. Сюрпризът беше толкова голям, че нидерландката Анемик ван Влойтен ликуваше известно време и приемаше поздравления от своя екип като победителка.

Тя обаче трябваше да се задоволи със среброто. Трета остана Елиза Боргини от Италия. Причина за объркването стана забраната за използване на радиовръзка по време на олимпийското състезание.

„Сбърках! Не чух подсказките“, призна Ван Влойтен.

30-годишната Кисенхофер рядко се появява на големи международни състезания. Тя няма професионален отбор и треньор. Австрийката се класира за участие в Токио заради спечелената титла в националния шампионат на родината си.

„Не знаех, че има някой толкова напред. Не мисля, че някой слагаше Кисенхофер в сметките. Аз въобще не познавам тази колоездачка. Ако не познаваш съперника, е разбираемо да сбъркаш. През цялото време мислех, че нашият екип се справя превъзходно“, коментира олимпийската шампионка от Рио 2016 Анна ван дер Бреген (Нидерландия).

„Кисенхофер? Не я знам. Тя е напълно сензационна победителка“, обяви олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 Елизабет Дейнан от Великобритания.