Единствената българска представителка в кану-каяка на Олимпиадата Станилия Стаменова се завърна от Токио. Тя отново каза, че това е последното й международно участие, като евентуално може само да се включва в републиканското първенство за русенския си клуб.

"Честита ни втора олимпийска титла, още съм на тази вълна. Още ме държи емоцията, честито на всички българи. Гледах финала на Стойка Кръстева, докато имахме престой", каза Стаменова на летище "София". 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"В Токио бях настинала, наложи се да се самоизолирам за няколко дни в стаята, за да предпазим другите хора от делегацията ни. Още не съм се оправила, не мога да дишам много добре", разказа спортистката.

"Последните години са малко трудни за мен, но съм доволна от това, което показах. Конкурентите ми съм ги побеждавала. Искаше ми се и аз да се боря за медал, но така е трябвало да стане...", продължи Станилия.

"Приключвам кариерата си в кану-каяка, може би ще участвам само в републиканското първенство за клуба, който ме подкрепя в момента. Тепърва ще се разбира какво ще правя, тепърва ще усещам какви интереси ще имам. Последните 10 години бях изцяло откъсната от светския живот заради тренировките. Имам много да наваксвам", добави Стаменова.