Бронзовата олимпийска медалистка в женската борба Евелина Николова коментира представянето си в схватката срещу рускинята Валерия Коблова в мача за третото място от категория до 57 кг. Тя беше категорична, че се радва на спечеления бронз, а не съжалява за пропуснатия шанс за златен медал.

“Предварително със старши треньора бяхме подготвили тактиката за самата схватка и всичко протече по плана ни. Не беше нейна грешка, просто там на мен ми е удобно - в тази позиция е моята сила. Погледнах времето как върви, защото не знаех дали ще ми стигне за туш. Това е една от боркините, които съм гледала по-рано и ми харесва как се бори. Още сутринта, когато разбрах, че ще се боря с нея, бях допълнително мотивирана, защото знаех, че ако я победя, ще съм победила една от най-добрите. Имаше много голямо напрежение, при това преди самата Олимпиадата“, призна Николова.

„Аз имам правилните хора около себе си. Това са старши треньорът Петър Касабов и личният ми треньор Мирослав Гочев. Тези хора успяват да ме държат спокойна. Щастлива съм от дебюта си на Олимпиада и избирам да се радвам на бронза, вместо да съжалявам за пропуснатото злато”, допълни 28-годишната петричанка.

"Радвам се, че и Евелина успя. Момичетата хвърлиха много труд и минаха през много лишения. Бореше се срещу олимпийската вицешампионка и се радвам, че успяхме. Досега не ни се беше случвало да вземем два медала в женската борба", заяви Петър Касабов