Единственият ни представител в мъжкия бокс на Олимпиадата в Токио Даниел Асенов се завърна в България, след като отпадна на осминафиналите. БГ Тайсъна загуби от действащия европейски шампион Габриел Ескобар Маскунано с 1:4 съдийски гласа. 

"Всичко поотмина и поотшумя. Ще започнем отново тренировъчния процес, очаква ме световно първенство. Нормално е да съм афектиран от случилото се. Имах нужда от почивка, сега започваме наново", каза Асенов. 

"Положителни неща никога няма да извлечем, тъй като нашият спорт е доста особен. Бях добре подготвен физически и психически. Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, след като видях резултата от него. След това нямах друга алтернатива в третия, освен да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. 

Може би трябваше да започна по-хладнокръвно, но имаше напрежение. В крайна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско първенство. Има доста напрежение. Всеки гледа в мен и трябва да се докажа. Опитах се да защитя честта на България, съжалявам, че разочаровах много хора", продължи Тайсъна.

"С Арате доста преживяхме - караници, сваляне на килограми, драми... Загубата си е загуба. Както казва Кубрат Пулев - "Продължаваме напред". Забравяме за миналото и продължаваме към нови успехи. Вярвам, че ще настъпят", добави още Асенов. 

Той коментира и представянето на Стойка Кръстева, която достигна до полуфиналите в категория до 51 кг. "Аз съм сигурен в нея, тя е много трудолюбива и се е доказала през годините не само като човек, но и като спортист. Вярвам, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния медал. Силно се надявам", каза боксьорът.