Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович се класира за полуфиналите на олимпийския турнир в Токио, след като разби представителя на домакините Кей Нишикори с 6:2, 6:0.

Ноле, който в Лондон 2012 и Рио 2016 загуби от Хуан Мартин дел Потро, има само един олимпийски медал в кариерата си. Това е бронзът от Пекин 2008. Сега сърбинът със сигурност ще има шанс отново да играе мач за олимпийско отличие.

Джокера демонстрира невероятната си форма още от началото на мача и поведе с 3:0. Нишикори опита да се противостави, но спечели само два гейма през първия сет, който продължи 42 минути.

Въпреки че японецът показа красива игра, той така и не успя да спечели нито един гейм през втората част. Така след 72 минути Джокович спечели победата.

Следващият съперник на Ноле ще бъде победителят от мача между Александър Зверев (Германия) и Жереми Шарди (Франция).

Както е известно, Новак Джокович може да стане първият в историята тенисист при мъжете, спечелил Златен шлем в рамките на една година. Той ще постигне това, ако стана олимпийски шампион в Токио и след това триумфира на US Open. От началото на 2021 г. сърбинът вече спечели Australian Open, “Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“.